DIA

The voice of Holland Singing Sunday

DE UITDAGING

Vanwege het succes en de populariteit van de The Voice of Holland zijn Talpa, RTL en Vodafone een tv show gestart genaamd The Voice of Holland Singing Sunday. Het doel voor Vodafone was om naast de bekendheid als ‘mobiel provider’ ook het thuis-domein van de kijker te claimen. Door middel van de interactie tussen verschillende mobiele apparaten wilde Vodafone de merknaam meer zichtbaar maken van mobiel provider naar een breder profiel; mobiel in combinatie met thuisgebruik (connected home). Ook wilde Vodafone de relevantie van mobiele data bevorderen door mensen aan te zetten tot het gebruiken van mobiele video, zowel actief als passief.
Daarnaast wil Talpa continue blijven innoveren op het format van TVOH en wilde op deze manier ook de kijkerservaring van de Singing Sunday voor de kijker verrijken.

DE OPLOSSING

Om de interactie tussen de show op televisie en de kijker thuis een nieuwe impuls te geven hebben OMD en LBi een concept bedacht waarbij de kijker mee kon zingen met zijn of haar favoriete deelnemer. De kijker kon tijdens de uitzending niet alleen kijken naar de TV show en genieten van alle optreden van voorgaande uitzendingen, de kijker kreeg ook de kans om zijn of haar eigen optreden op te nemen en dat alles vanuit de eigen huiskamer.
Eenmaal een video opgenomen werd het optreden beoordeelt door de TVOH jury. Afhankelijk van de kwaliteit van het optreden draaiden één tot 4 stoelen van de jury om. Gebruikers van de app konden zo vele thuisoptredens bekijken, beoordelen en delen. Ook behaalde de deelnemer badges naarmate de je vaker optrad, video’s bekeek en beoordeelde. Elke week werden de leukste optredens uitgezonden in de eerstvolgende TV show.

RESULTATEN

Wekelijks keken er gemiddeld 190.000 mensen naar The Voice of Holland Singing Sunday op RTL4. De app was een groot succes met 85.000 downloads en 6.000 thuisoptredens werden geüpload en beoordeeld. De video’s werden meer dan 350.000 keer bekeken in de app en 200.000 keer op YouTube. Dit onderstreept het succes van de format.

LINKS

Bekijk de website van The voice of Holland Singing Sunday http://www.thevoiceofholland.com/singingsunday/